Ελένη και Γιάννης: Το παραμύθι που μαύρισε. Όλη η ιστορία!!!

Η ιστορία μας αρχίζει 25 χρόνια πριν. Η Ελένη, νεαρή τότε, 12 μόλις ετών, αφήνει το χωριό της και έρχεται στη θεία της στην Αθήνα. Στο χωριό της το σχολείο έκλεισε. Έπρεπε να διανύει καθημερινά 60 χιλιόμετρα για να πηγαίνει στην κοντινότερη κωμόπολη εάν ήθελε ένα απολυτήριο γυμνασίου. Η γεροντοκόρη θεία Ελπινίκη, αδερφή του πατέρα της, της προτείνει να έρθει στην Αθήνα, να μένει σπίτι της, να της κάνει και παρέα και να τελειώσει το σχολείο εκεί. Μεγάλη πόλη, περισσότερες ευκαιρίες και για μόρφωση και για δουλειά και για έναν καλό γάμο αργότερα.
Η Ελένη έρχεται στην Αθήνα. Μένει στο Καματερό. Τελειώνει το γυμνάσιο. Λύκειο δεν γουστάρει να πάει. Θέλει να δουλέψει. Είναι όμορφη και νέα, βρίσκει εύκολα δουλειά. Λουλουδού σε τριτοκλασσάτο σκυλάδικο της εθνικής οδού. Κάθε Σάββατο, όλο το Καματερό είναι εκεί!!!
Η Ελένη ξέρει απέξω όλα τα τραγούδια. Και τα σιγοτραγουδά. Κάποιοι όμως την ακούνε και για να μην βάζω και πολλές σάλτσες, σύντομα γίνεται το πρώτο όνομα της εθνικής οδού. Είναι εργατική, δεν λέει ποτέ όχι και δεν αφήνει παραπονεμένους πελάτες. Οι προτάσεις γάμου από πλούσιους κρεοπώλες του Καματερού και των όμορων δήμων πέφτουν βροχή, αλλά την Ελένη δεν την συγκινούν. Αυτήν την συγκινεί ο Γιάννης, ο καστανάς που με την φουφού του 3 χρόνια τώρα, την καλημερίζει κάθε πρωί που φεύγει από το μαγαζί και της χαρίζει ένα κάστανο.
Τον Γιάννη παντρεύεται η Ελένη και δεν την νοιάζει που είναι ένας απένταρος καστανάς. Κάνουν και 4 παιδιά. Όλα ψήνουν κάστανα και πουλάνε λουλούδια στα περιξ του Καματερού. Όχι επειδή η μαμά τους είναι πλουσία και διάσημη θα γίνουν τεμπέλικα αγρίμια.
Ζωή σαν παραμύθι.
Η ζωή όμως, είναι περίεργη. Μια μέρα, ο Γιάννης, πηγαίνει στο τοπικό κατάστημα ΟΤΕ Καματερού και στέλνει ένα fax προς τον δήμο Καματερού, τους όμορους δήμους και τον τοπικό τύπο: «Χωρίζω με την Ελένη, δεν θέλω να το μάθει κανείς παρακαλώ, σεβαστείτε το μυστικό μας please!!!!».
Αλλά ο κόσμος είναι κακός. Δεν σέβεται το επτασφράγιστο μυστικό τους, και τους σχολιάζει.
Ο γάμος μαύρισε. Τα φορέματα της Ελένης είναι πια μαύρα. Έβαψε μαύρο και το σπίτι της, και άρχισε να τραγουδάει μόνο τραγούδια για Γιάννηδες!!!! Μα ο Γιάννης άφαντος. Φήμες λένε ότι παντρεύτηκε ξανά, μια βυζιτού απ’τα Σεπόλια, που είχε μαζέψει πολλά φράγκα και ήθελε ν’άράξει και να τρώει τον αγαπημένο της καρπό : τα κάστανα.

The end

7 Σχόλια

  1. …γιατί ρε η Ελένη ήταν βυζιτού και λες ξανά ?μήπως έλεγε και τον καφέ? :)))

  2. Σωστός…. είχα ξεχάσει ένα κόμμα….το ξανά πήγαινε στον 2ο γάμο!!!!

  3. ακούστηκε όμως ότι η Ελένη είχε στουμπώσει από τα πολλά κάστανα και τότε θυμήθηκε ένα κρεοπώλη του Καματερού που της είχε τάξει φιλέτο κάθε μέρα. Κάτσανε κάτω λοιπόν με το Γιάννη και τα βρήκανε. Αφού η βιζιτού τα γούσταρε τα κάστανα κι αυτής η όρεξη είχε ανοίξει για φιλέτο, είπανε να κάνουνε το διαζύγιο event, να "τσιμπήσει" και λίγο η κίνηση στο σκυλάδικο, να χουν να τρώνε και τα ορφανά.

  4. χε χε… ρε το Ελενάκι…

  5. Για κάποια άλλη Ελένη,μεγαλοβιζιτού εκεινη,πανάκριβη η βίζιτα,από Σπάρτη για Τροία μεγάλη απόσταση,πολλά τα…οδοιπορικά,έγινε ολόκληρος πόλεμος,γρ'αφτηκαν αθάνατα επη απ'τον τυφλό ποιητή,άραγε θα βρεθει ο μέγας τροβαδούρος που θα συνθέσει τη …Μενεγακειάδα;;;:)))

  6. Α…δεν το ξέρω Βασίλη μου αυτό …..θα το δείξει η ιστορία, πποέχει πολλές Ελένες τελικά με παρόμοιες ιστορίες και ψιλοκοινές πορείες…

  7. κατι με μια Ελενη μου θυμίζει εμενα αυτο το παραμυθι.. αλλα ποια?
    χαχαχ
    Καλησπέρα Indy!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε